Претражи овај блог

понедељак, 23. мај 2011.

Нови „берлински зид у Европи- ЕУ у параноидном страху од имиграната!?

Пише: Миодраг Новаковић
22 мај 2011
Видео снимак РТ емисије: Интервју са господином Јагландом из Савета Европе
У ТВ емисији Русије Данас, пре пар дана, гост је био Торбјорн Јагланд, Генерални секретар Савета Европе. У заглављу овог чланка је видео снимак те емисије (на жалост само на енглеском, али рачунам да, пошто се по српским варошима ових дана више чује окупаторски енглески језик, него српски- емисија ће бити добро разумљива једном добром делу српског јавног мнења,нарочито оном про-јевропске и „модерне сексуалне“ оријентације…).


Тема емисије је била: „крваве револуције“ у арапском свету и њихове последице по „стерилни“ Западни свет, пре свега Трећи европски рајх- код нас боље познат као ЕУ.

„Западно створена“ хуманитарна катастрофа, кроз подстицање „спонтаних“ револуција против независних националних лидера у блиско-источном и медитеранском региону, је изазвала праву најезду тамнопутих имиграната на „стерилну, раскошну и безбедну“ Европу. Поред већ евидентног проблема са тамнопутим ромима из земаља чланица ЕУ (на циганску радост), и из других источно-европских земаља, као и видљиво непопуларних балканских имиграната, нарочито оних који би свуда по Европи да уздижу минарете- ова нова најезда је изазвала праву ноћну мору у „неоколонијалној“ и евро-атлантској Европи.

Наравно да „ибер-менш“ Европа није спремна за такву врсту окупације. Шта више толико је заплашена, да су многе нордијске владе, и неких других богатијих ЕУ земаља, преко ноћи погазиле скоро све ЕУ принципе (нарочито у виду људских слобода и слободе кретања), на којима је пре свега саздана ова крхка политичка креатура- и којима се служи као мамцем (шенгенском визом) да у свој смртоносни „змијски“ загрљај намами још пар преосталих осиромашених и економски инфериорних јужно-европских земаља, да би опљачкала њихове националне ресурсе.

Као последица те последње „имигрантске параноје“, у многим европским државама преко ноћи су успостављени полицијски оружани пунктови, са оклопним возилима и крволочним псима вучјацима и ротвајлерима- слика која у много чему подсећа на „минхенску“ Европу из прве половине прошлог века са Наци и Гестапо „сачекушама“… Такође је све више гласних позива за укидање „шенгенског договора“, што би по многима само наговестило неминовни почетак Краја ЕУ!

Током емисије господин Јагланд се углавном чешао тамо где  га не сврби, да би иза себе оставио недоречене  и немуште одговоре на ове горње неугодне констатације и провокативна питања.

Ја (аутор) лично мислим да је дошло време, да наш велики српски син и музичар „Бора Чорба“- који је својевремено написао, компоновао и извео, дивну  и „трагичну“ песму „Збогом Србијо“- сада искомпонује сличан „посмртни марш“ за ЕУ, под сличним називом, рецимо: „Збогом Европо“…







Нема коментара: